Edi Rama iz Prištine objavio video podrške bivšim vođama tzv. OVK /video/

© AP Photo / Visar KryeziuHašim Tači i Edi Rama u Prištini
Hašim Tači i Edi Rama u Prištini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Albanije Edi Rama, koji boravi na Kosovu i Metohiji, objavio je jutros na svojoj Fejsbuk stranici video klip svog govora u albanskom Parlamentu nakon objavljivanja optužnice za ratne zločine protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, koji je ilustrovao snimcima iz sukoba terorističke OVK i NATO bombardovanja Srbije 1999. godine.

Rama je dao punu podršku bivšim liderima terorističke OVK.

„Zamorno je brojanje posleratnih izjava o potrebi stvaranja novog suda. Srbe nisu bombardovali Tači i Veselji. Demokratski svet nije agresor, a Tači i ostali su se pobunili protiv agresora. To je činjenica“, rekao je Rama pred poslanicima na poslednjoj sednici albanskog parlamenta, prenosi „Koha“.

Rama je juče doputovao u Prištinu, gde se sastao sa predsednikom i premijerom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem i Avdulahom Hotijem, predsednicom skupštine Vjosom Osmani, kao i sa predsednikom Demokratske partije Kosova Kadrijem Veseljijem, liderom Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem i liderom NISMA Fatmirom Ljimajem.

Tači se juče prvi put oglasio o optužnici za ratne zločine protiv njega, pet dana nakon što je ona objavljena, rekavši da će „istog časa“ podneti ostavku ako budu potvrđene optužbe protiv njega iz optužnice Specijalnog suda za zločine tzv. OVK.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala