Tači neće da podnese ostavku zbog optužnice /video/

© Tanjug / Sava RadovanovićHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da će "istog časa" podneti ostavku ako budu potvrđene optužbe protiv njega iz optužnice Specijalnog suda za zločine tzv. OVK i poručio da će se suočiti s tim optužbama.

Hašim Tači se obratio javnosti video-porukom, koja je prosleđena medijima iz njegovog kabineta, ali je postavljena i na njegov profil na Fejsbuku.

"Sestre i braćo, sugrađani i sunarodnici, na Kosovu, Albaniji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Preševu, Medveđi i Bujanovcu i dijaspori, obraćam se večeras, iz ove kancelarije, gde sam tokom 1.542 dana imao izuzetnu čast da vršim visoku dužnost predsednika Kosova - slobodnog, nezavisnog i demokratskog Kosova. Srce mi je povređeno, ali ne i slomljeno. Moj um je težak, ali nije sumoran", započeo je Tači svoje obraćanje.

Tači tvrdi da je "političke greške u miru možda pravio, ali ratne zločine nikada".

"Čak i kad bih se vratio u mračna vremena (predsednika Srbije Slobodana) Miloševića, uradio bih istu stvar, odgovarajući na metak neprijatelja metkom željnim slobode, ne čineći greške prema građanima srpske, romske ili albanske nacionalnosti", rekao je Tači.

On je dodao da je optužnica koja je protiv njega podignuta, cena za slobodu Kosova. Ranije danas sastao se sa premijerom Albanije Edijem Ramom, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti Prištini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala