Svenarodna akcija „Molimo, dišite“ postaće vremenski neograničena

© Sputnik / Natalia SeliverstovaSedište informacione agenciej MIA "Rusija sevodnja" u Moskvi, čiji je sputeik sastavni deo.
Sedište informacione agenciej MIA Rusija sevodnja u Moskvi, čiji je sputeik sastavni deo. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodna informativna agencija „Rusija sevodnja“, organizator akcije u znak podrške ruskim lekarima i volonterima „Molimo, dišite“ (http://breathe.ria.ru),  donela je odluku da akcija bude vremenski neograničena.
„Značaj lekarske profesije ne zavisi od početka i kraja pandemije, zato smatramo da je ispravno da trajanje naše akcije 'Molimo, dišite! ne bude neograničeno datumima“, izjavio je Dmitrij Kiseljov, generalni direktor „Rusija sevodnja“.

Krajem maja je „Rusija sevodnja“ pokrenula onlajn-akciju „Molimo, dišite!“ u okviru koje sakuplja priče o lekarima, medicinskim radnicima, zaposlenima u bolnicama i volonterima širom Rusije na jedinstvenom tematskom portalu na sajtu ria.ru.

Od kada je pokrenuta akcija prikupljeno je već preko 400 priča iz cele Rusije. Oni koji žele da ispričaju o svojim herojima - doktorima i volonterima, mogu da popune obrazac na portalu breathe.ria.ru. Pravila akcije takođe su navedena na portalu.

Akcija predstavlja znak neizmerne ljudske zahvalnosti i želje za očuvanjem uspomena na one koji svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi spasili živote drugih. Pokrenuta je na inicijativu agencije „Rusija sevodnja“ uz podršku Ministarstva zdravlja Ruske Federacije i Odeljenja za zdravstvo grada Moskva, pokreta „Volonteri-lekari“ , Udruženja volonterskih centara i autonomne nevladine organizacije „Nacionalni prioriteti“ (sajt stopkoronavirus.ru). Sveruska državna televizijska i radiodifuzna kompanija  (VGTRK) je postala generalni partner akcije.

Akciju su podržali i Dobrotvorni fond „Sistem“ (http://bf.sistema.ru/), televizijski kanal „Moskva 24“ (https://www.m24.ru/), izdavačka kuća „Argumenti i činjenice“ (https://aif.ru/), grupa za komunikacije „El Bi El“ (https://www.lbl.ru/), kao i federalni informativni portal NJUZ.ru (https://news.ru/).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala