Nema kuće bez krsta: Širi se studentska podrška SPC-u u Crnoj Gori

CC BY 3.0 / Vikipedija/Sailko / Saborni hram Hristovog vaskrsenja, Podgorica
Saborni hram Hristovog vaskrsenja, Podgorica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Studenti Građevinskog fakulteta u Podgorici, njih 110, podržali su Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori u, kako su naveli, borbi protiv Zakona o veroispovesti.

„Mi, koji ćemo ako Bog da, sutra graditi ovu zemlju u svakom smislu, svesni smo da nijedna građevina ne može biti izgrađena bez temelja a svesni smo i šta su naši temelji i ko ih je gradio, ojačavao i čuvao sve ove vekove“, naveli su u saopštenju.

Svesni su, kažu i da je u svakom podignutom zidu ostavljen otvor za vrata koja su uvek otvorena za one čija je duša čista, a što je možda još i bitnije, za one čija duša treba da se prečisti, prenose „Vijesti“.

„U svakom podignutom zidu ostavljen je otvor za prozore kroz koje u tu građevinu baš kao i u naša srca ulazi svetlost koja ne ruši samo tamu na našim dušama već i onaj primitivni mrak u umovima. Znamo i da nema kuće bez krova, jer je bitno da smo zaštićeni od kiše i preterane vrućine kako bi ostali telesno zdravi ali znamo i da nema kuće bez krsta koji će nas čuvati od zla kako bi naš duh ostao zdrav. Na kraju, nema kuće bez zvona koje se oglašava uvijek kada velika nepravda napadne kuću ne bi li upozorilo sve ukućane da stanu u odbranu“, ističu studenti Građevinskog fakulteta.

Oni navode da SPC ne mogu obećati „da će graditi velike hramove kao što ste vi to uradili ali vam možemo obećati da ćemo saditi hrastove“.

„Obećavamo vam da ćemo čuvati kuću koju ćete nam ostaviti i da ćemo biti najglasnije zvono koje će upozoravati sve da je opasnost pred vratima“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala