Afera „snimak“ trese Bugarsku: Kako je bugarski premijer potkopavao predsednika

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBojko Borisov
Bojko Borisov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bugarski mediji u subotu su ponovo dobili snimak telefonskog razgovora od nepoznatog korisnika, a kako se navodi, jedan od aktera je ponovo bugarski premijer Bojko Borisov, koji navodno poziva svog sagovornika da ismeju predsednika Rumena Radeva.

Kako se pretpostavlja, razgovor je obavljen 5. februara ove godine, kada je u Sofiji održan bugarsko-japanski poslovni forum. Na događaju je trebalo da učestvuje bugarski predsednik Rumen Radev, o kojem je, prema medijskim informacijama - i reč. Dan ranije, 4. februara, šef države je izrazio nepoverenje prema bugarskoj vladi. Borisov je, navodno, predložio sagovorniku da učine da protivnik izgleda smešno u očima javnosti. Prema navođenju portala „Epicentar“, sagovornik u tom razgovoru bio je ministar ekonomije Emil Karanikolov.

„Zašto da ne odeš u parlament? Ako je potrebno, sazovi ih, reci nešto o poslovnom forumu i sam ispričaj da on (Radev) samo diže prašinu. Od tebe treba da čuju da, bez obzira na njegov jučerašnji ton i gluposti – ponovo pokazujem da sam pravi državnik i da sam mudriji. Želim da čujem to u večernjim novostima, idem sada da večeram sa Ursulom (fon der Lajen). Moramo da ga ismevamo i da (učinimo da) on izgleda smešno“, rekao je mušakarac.

Bugarski predsednik je u ponedeljak prokomentarisao objavljeni snimak, rekavši da su takva „curenja“ zabrinjavajuća.

„Potrebno je obaviti nezavisnu ekspertizu autentičnosti, jer bugarsko tužilaštvo, kao zainteresovana strana, ne može da je pruži“, izjavio je on.

Podsetimo, Radev je prokomentarisao je nedavno „curenje“ audio-snimka i fotografije, koji kompromituju bugarskog premijera Bojka Borisova, rekavši da takve stvari narušavaju imidž Bugarske i predstavljaju je kao kriminalnu zemlju. Na snimku muškarac, čiji glas zvuči kao premijerov, oštro i preteće je govorio o kolegama iz parlamenta, a na seriji fotografija navodno iz spavaće sobe Borisova vide se svežanj evra i oružje.

Premijer je potvrdio samo autentičnost slike, na kojoj spava u svojoj spavaćoj sobi, a poreklo fotografije je objasnio time da ga predsednik Radev, koji živi u blizini, prati uz pomoć kineskog drona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala