Korona ušla i u Zvečansku

© Sputnik / Igor Zarembo / Uđi u bazu fotografijaDete kod lekara
Dete kod lekara - Sputnik Srbija
Pratite nas
U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđen je virus korona kod 126 korisnika i 40 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Među ustanovama u kojima ima zaraženih je i Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska.

Direktor tog Centra međutim je saopštio da nijedno dete nije zaraženo virusom korona.

„Sva naša deca su dobro, mi pratimo stanje, nemamo nijednog zaraženog i to je činjenično stanje“, rekao je Milačić za TV Pink, prenosi Tanjug.

Kako je dodao, „sva deca su dobro, i nadam se da će tako i ostati“.

Korona u gerontološkim centrima 

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je saopšteno da je virus je prisutan u gerontološkim centrima u Knjaževcu, Beogradu, Nišu, Obrenovcu i Mataruškoj Banji kao i u Domu za mentalno ometene u razvoju u Tutinu.

Virus je zarazio štićenike Stacionara za decu i omladinu sa autizmom, Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu - u Dnevnom boravku „Stari Grad“, Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine „Zvečanska“, Centru za socijalni rad u Vranju, na Čukarici, Domskom odeljenju pri Centru u Brusu.

Kovid 19 već nedeljama je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih „Stara pruga“ na Umci, beogradskim „Doživeti stotu“, „Nada“, „'Miljakovački vinogradi“, „Lipovački odmor“, „Radost“ i „S.Nikola“ u Negotinu „Maš Grin Haus“ u Petrovaradinu i „Gardoš“ u centru Zemuna.

Ministarstvo je zabranilo rad Domu „Nada“. Takođe, domovi „Doživeti stotu“, „Stara pruga“ i „Radost“ ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih odlukom ministarstva.

Dodaje, se da je ukupan broj izlečenih korisnika ustanova 520, a broj izlečenih zaposlenih je 195.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala