Đakon nepriznate „crnogorske crkve“ pozivao na „Oluju“

© Foto : Dejan VukićPolicija, Crna Gora
Policija,  Crna Gora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protiv đakona kanonski nepriznate „crnogorske pravoslavne crkve“ podneta je krivična prijava zbog sumnje da je na društvenoj mreži postavio objavu uvredljive sadržine sa govorom mržnje i netrpeljivosti na osnovu nacionalne pripadnosti, i da je pozivao na nasilje.

Protiv S. M. iz Tivta podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je komentar postavio S. M. (45) iz Tivta, đakon kanonski nepriznate takozvane CPC.

„Upoznat je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama S. M. stiču elementi krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje“, navodi se u saopštenju.

Podgoričke „Vijesti“ navode da je reč o Stevu Mašanoviću iz Tivta.

„Nećete četnici, Božiju vam vjeru dajem, ni milimetar. Neretva i Sutjeska, ‘Bljesak’ i ‘Oluja’ će vam biti obdanište što vas ovdje čeka. Mantije mi moje. Multuetnička, nikad multičetnička. Taman me brade i mantije koštalo. E viva Montenegro, e viva Crna Goro, majko!", napisao je Mašanović uz postavljen link pesme „Svetinja“ hrvatskog pevača i desničarskog političara Miroslava Škore.

Nešto kasnije, Mašanović je obrisao ovu poruku, ali su se njeni skrinšotovi proširili društvenim mrežama.

Mašanović (45) je, inače, poreklom iz okoline Zvornika u Bosni i Hercegovini, a u Tivtu živi od detinjstva.

Kako se navodi, dugo godina bio je profesionalno vojno lice — podoficir po ugovoru u Vojsci Jugoslavije, odnosno Vojsci Crne Gore gde je dobio otkaz, posle čega je postao istaknuti lokalni aktivista Socijaldemokrata Ivana Brajovića, predsednika Skupštine Crne Gore.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala