Srbija donira još novca za razvoj vakcine protiv virusa korona

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaVakcina
Vakcina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Srbije donirala je još novca za razvoj vakcine protiv virusa korona. Ovaj put, Srbija je donirala 100.000 evra, pošto je prethodno, početkom maja, naša donacija za razvoj vakcine bila dva miliona evra.

Vlada Srbije donirala je dodatnih 100.000 evra za istraživanje i razvoj vakcine na zajednički poziv predsednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen i organizacije Global citizen, prenosi Tanjug.

Donaciju je u ime Vlade Srbije najavila ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović na video samitu pod nazivom „Globalni cilj: Ujedinjeni za našu budućnost“ koji je inicirala Fon der Lajen.

Joksimović je tom prilikom podsetila da nakon nepuna dva meseca od izuzetno uspešne međunarodne donatorske konferencije koja je održana 4. maja u okviru Globalnog odgovora na virus korona, kada je Srbija donirala dva miliona evra za razvoj vakcine, danas najavljujemo dodatnu pomoć u iznosu od 100.000 evra, saopštilo je Ministarstvo.

„U prethodnom periodu mnogo smo radili na oporavku naših privreda i na tome da osiguramo bezbednost naših građana. Posmatrajući stanje širom sveta, vidimo da ova pandemija nažalost nije blizu kraja, te je od ključnog značaja da ostanemo fokusirani i posvećeni“, rekla je Joksimović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala