SAD: Rus osumnjičen za sajber-prestupe osuđen na devet godina zatvora

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaHapšenje
Hapšenje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sud u SAD osudio je ruskog državljanina Alekseja Burkova na devet godina zatvora zbog sajber-prestupa, saopštio je dopisnik RIA Novosti iz sudnice.
 „Vaša konačna kazna je 108 meseci“, rekao je sudija i dodao da je Burkov već odslužio četiri i po godine u Izraelu, kao i da će biti uračunato vreme koje je proveo u pritvoru u SAD od novembra 2019. godine.

Optuženi je priznao krivicu za dve od pet tačaka - priznao je prevaru sa uređajima za pristup, zaveru u cilju prevare, krađu ličnih podataka, kao i upad u računarske sisteme i pranje novca.

Inače, Burkov je uhapšen 2015. godine u Izraelu, a izručen je u novembru prošle godine Sjedinjenim Američkim Državama. Sudija Džon Anderson je izjavio da karakter prestupa i činjenica da je izručen iz Izraela i da nema rođake u SAD ne daju nikakve osnove za oslobađanje Burkova uz kauciju. On je dodao da je reč o „ozbiljnoj bazi dokaza“.

Burkovu je u početku pretilo do 80 godina zatvora zbog pet prestupa povezanih sa hakerskim napadima.Tužilaštvo smatra da je sajber-prestupima naneo štetu veću od 20 miliona dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala