Odbornik iz Berana napustio DPS: Nismo svi zavedeni /video/

© Foto : Fejsbuk/Miloš CicmilRadoš Raičević
Radoš Raičević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Beranama Radoš Raičević napustio je tu partiju i vratiće stranci odbornički mandat. Saopštio je da se na taj korak odlučio zbog Zakona o slobodi veroispovesti koji, kako je istakao, upravo to nije.

„Od najave donošenja anti-zakona nebrojano puta sam izneo organima partije i predsedniku neslaganje sa spornim odredbama zakona, a od istih sam uveravan da će se razmotriti zahtevi Mitropolije crnogorsko-primorske i postići kompromis. Ali danas je više nego jasno da ne postoji politička volja vlasti i da do toga neće doći“, rekao je Raičević na konferenciji za novinare ispred Sabornog hrama Svetog Simeona Mirotočivog u Beranama.

On je kazao da zna da će se medijski tim DPS-a uskoro obrušiti i na njega kao što su to učinili univerzitetskim profesorima i lekarima iz Nikšić i časnim pripadnicima vojske i policije koji su stali uz svoj narod.

„Neće baš biti da smo svi zavedeni. Poručujem im da sam spreman da ponesem svoj krst i njihove etikete jer kao što najveći među nama jednom zapisa: „Svak je rođen da po jednom umre, a čast i bruka žive doveka“ “, rekao je Raičević.

On je pozvao sve građane da pred ikonom krsne slave ili svetog Vasilija časno razmisle gde pripadaju.

„Podsećam ih da ćemo i sutra ući u manastir Đurđevi stupovi, manastir Ostrog ili Cetinjski manastir i ostale naše svetinje da se pred moštima naših svetitelja pomolimo za naše zdravlje, i zdravlje porodica, da osveštamo slavski kolač ili krstimo svoju decu, zapitajmo se koliko će iskrenosti i snage imati naša molitva ako danas ne stanemo uz naše svetinje“, istakao je Raičević.

Naveo je da će nastaviti da se bori za istinsku i pravu Crnu Goru, za Njegoševu Crnu Goru, građansku, multietničku i za čast i spas Crne Gore.

Istakao je i da mu ne pada na pamet da prisvaja nešto što je tuđe, te da će mandat vratiti DPS-u.

„Ja sam bio odbornik DPS-a i ja svoj odbornički mandat vraćam partiji kojoj više ne pripadam. Ja se neću voditi primerima Džakovića, Đurovića i sličnih“, naveo je Raičević.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala