Koosnivač „Pink Flojda“: Nisu Britanci slomili naciste ─ već upravo Rusi /video/

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaRodžer Voters, koosnivač „Pink Flojda“
Rodžer Voters, koosnivač „Pink Flojda“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od osnivača grupe „Pink Flojd“, britanski rok muzičar Rodžer Voters izjavio je za televiziju „RT“ da je upravo ruski narod uništio naciste i pobedio u Drugom svetskom ratu.
„Premalo pažnje posvećujemo činjenici da su upravo Rusi slomili naciste i pobedili u Drugom svetskom ratu za ostatak sveta. To nisu bili hrabri Britanci ili konjica koja je došla iz Severnog Atlantika – već je upravo ruski narod podneo najveću žrtvu kako bi obuzdao naciste i pobedio ih“, izjavio je on.

On je dodao da to nikada ne sme da se zaboravi pogotovo u trenutku kada „u Rusiju upiru prste“, što je, kako kaže „suludo“.

O svom viđenju Drugog svetskog rata nedavno je pisao ruski predsednik Vladimir Putin. Putinov članak je objavljen u američkom časopisu 18. juna. Ruski predsednik je izneo i svoje poglede na  uzroke i shvatanje rata u savremenom svetu. Pozvao je partnere da očuvaju istinu o istoriji, zasnovanu na činjenicama, i da govore o prošlosti samokritično i nepristrasno. Ceo tekst autorskog članka ruskog lidera možete pročitati na našem sajtu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala