Kijev i dalje sanja nedosanjani san – Krim

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaZamak na obali Crnog mora u predgrađu Jalte na Krimu
Zamak na obali Crnog mora u predgrađu Jalte na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kijev ima jedinstvenu šansu da vrati Krim, izjavio je radiju „Trizub“ bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko. Međutim, ruski senator Aleksej Puškov smatra da je Ukrajina imala šanse sačuva Krim 1992. godine, a da ga je zauvek izgubila 2014. godine.
Kako je naveo Porošenko, u trenutku kada padaju cene nafte i kada je „duboka kriza“ u Rusiji Kijev može da ojača međunarodnu solidarnost i „natera“ Moskvu da napusti Krim, pošto ona, navodno, ne može da finansira poluostrvo.

Senator Aleksej Puškov smatra da ne može biti govora o nekakvom „povratku“ Krima. Epidemija, pad cena nafte nikako neće uticati na povećanje šansi Ukrajine, objasnio je senator.

„Istorija je 1991. godine dala Ukrajini jedinstvenu šansu da sačuva Krim. Ona to nije iskoristila i izgubila ga zauvek 2014. godine“, napisao je Puškov na tviteru.

Ukrajinski političari i javni poslenici redovno izlaze sa različitim inicijativama i planovima koje će, po njihovom mišljenju, omogućiti da se „vrati“ Krim. Na poluostrvu ovakve izjave smatraju da se radi o nedosanjanom snu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala