Budva: Podignutih ruku prošao pored policije i dobio batine /video/

© Sputnik / Nebojša PopovićSpecijalci Crne Gore ispred Centra bezbednosti u Budvi
Specijalci Crne Gore ispred Centra bezbednosti u Budvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savet za građansku kontrolu rada policije tražio je da se identifikuju policajci koji su u Budvi tukli pre dva dana građanina nakon što je pored njih prošao podignutih ruku.

Saopštili su da su pokrenuli postupak kontrole primene policijskih ovlašćenja, a Upravi policije dostavili snimak događaja, prenose „Vijesti“.

„Savet je zatražio da se obavi identifikacija svih sa snimka, kao i da se od građanina i policijskih službenika sa snimka uzmu izjave u odnosu na konkretni događaj i postupanje i da se pristupi odgovarajućim proverama. Savet je uveren da je u crnogorskoj policiji uspostavljena nova kultura odgovornosti i da će svako pojedinačno neprofesionalno postupanje biti prepoznato i sankcionisano“, saopštili su iz Saveta.

Incident se dogodio pre dva dana tokom protesta građana u Budvi.

U tom gradu već danima je napeto nakon što je formirana nova vladajuća većina, koju vlast izabrana na izborima predvođena predsednikom Opštine Budva Markom Carevićem ne priznaje. Ispred opštine je već nekoliko dana policijski kordon, a Marku Careviću i predsedniku Skupštine Opštine Krstu Radoviću nije dozvoljen ulazak u zgradu. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala