SZO objavila kada očekuje vakcinu protiv korone

© AFP 2023 / World Health Organization / Christopher BlackGeneralьnый direktor Vsemirnoй organizacii zdravoohraneniя Tedros Adhanom Gebreйesus
Generalьnый direktor Vsemirnoй organizacii zdravoohraneniя Tedros Adhanom Gebreйesus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nije sigurno da će naučnici uspeti da naprave efikasnu vakcinu protiv virusa korona koji je izazvao pandemiju, ali moglo bi proći godinu dana pre nego što je neko ne pronađe, izjavio je generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus.

Obraćajući se na video konferenciji poslanicima iz Odbora za zdravlje Evropskog parlamenta, Tedros je rekao da ako takva vakcina postane stvarnost, trebalo bi da postane javno dobro dostupno svima, objavio je Rojters, a prenosi Tanjug.

„Teško je sa sigurnošću reći da ćemo imati vakcinu“, rekao je Tedros.

Kako je naveo, nikada do sada nismo imali vakcinu za virus korona, tako da kada bude pronađena, uz nadu da će biti pronađena, to će biti prva takva vakcina.

„Nadajući se da će biti vakcine, procena je da ćemo možda imati vakcinu u roku od godinu dana“, rekao je Tedros i dodao da ako se stvari ubrzaju, možda bismo mogli da je imamo i nekoliko meseci ranije.

„To je ono što naučnici kažu“, zaključio je on.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala