Rama: Optužnica ukaljala sve Albance

© AP Photo / Hektor PustinaEdi Rama
Edi Rama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da je objavljivanje optužnice za ratne zločine protiv predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija i lidera DPK Kadrija Veseljija uticalo na sve, te da nisu ukaljana samo imena njih dvojice i tzv. OVK, već i svi Albanci.

Prema njegovim rečima, upravo to što se kaže da se „sumnja da su počinili zločine“, pretvara taj tekst u „gromove“ koji udaraju daleko više od dva imena, prolamajući se svetom, kako kaže, brzinom svetlosti, kojom se kaljaju, ne samo Tači ili Veselji, ne samo OVK, već i samo Kosovo i svi Albanci.

Rama je rekao da zamišlja da bi neko, u bilo kojem delu sveta, ko nema nikakvu opštu predstavu „o istorijskoj nepravdi i tragediji našeg naroda na Kosovu“, čitajući sinoćni tekst nesumnjivo stvorio sliku o jednoj zemlji u sred Evrope, gde je, „zahvaljujući strašnim zločinima protiv čovečnosti instaliran jedan kriminalni režim“, objavio je Kljan Kosova, a prenosi Tanjug.

Rama je na konferenciji za medije, govorio o dešavanjima na Kosovu i Metohiji povodom jučerašnje objave Specijalnog tužilaštva da je protiv Tačija i Veseljija podnelo optužnice Specijalnom sudu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala