Putin: Nećemo dozvoliti da iko bude prinuđen da glasa za ustavne izmene

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaGlasanje u Vladivostoku
Glasanje u Vladivostoku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da rezultati glasanja za izmene Ustava moraju biti istiniti i legitimni, kao i da niko ne sme da bude prinuđen da izađe na glasanje mimo svoje volje.
„Naš zadatak je da rezultat glasanja bude istinit i legitiman. Ne smemo dozvoliti da bilo ko bude prinuđen da glasa, da se lažiraju brojke poput izlaznosti ili rezultata glasanja, kako niko posle ne bi mogao da posumnja u odluku građana Ruske Federacije“, naglasio je.

Putin je takođe rekao i da posmatrači prilikom glasanja moraju biti organizovani na najvišem nivou, kako bi se izbegle bilo kakve neregularnosti.

Podsetimo, glasanje za ustavne izmene trebalo je da bude održano 22. aprila, međutim usled pandemije virusa korona glasanje je odloženo za 1. jul.

Nešto ranije je Putin pozvao državljane Rusije da aktivno učestvuju u glasanju za izmene Ustava, jer se radi o osnovnom zakonu koji je u osnovi „života naše zemlje, našeg života, naše dece i koji će određivati osnovne pravne garancije u oblasti socijalnih odnosa, radnih odnosa, određivaće naše principe odnosa sa našim međunarodnim partnerima“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala