Otkazan sastanak Beograda i Prištine u Beloj kući

© AP Photo / Evan VucciRičard Grenel
Ričard Grenel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel odložio je sastanak u Beloj kući, prethodno planiran za subotu, 27. jun, pošto ga je je kosovski premijer Avdulah Hoti obavestio da ne dolazi.

Grenel je na Tviteru objavio da razume odluku Hotija da ne dođe u Vašington i dodao da radi na promeni datuma sastanka.

​„Hvala, premijeru Hoti. Razumemo Vašu odluku i iščekujem promenjeni datum sastanka uskoro“, napisao je Grenel na Tviteru, uz tvit u kojem je Hoti objavio da zbog novonastale situacije u Prištini, nakon objavljivanja optužnica protiv Hašima Tačija, ne može da prisustvuje sastanku 27. juna u Beloj kući.

„Usled novih dešavanja u Prištini, zbog optužnice koju je predložilo Specijalno tužilaštvo, moram da se vratim u svoju ’zemlju‘ da se bavim tom situacijom. Obavestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Beloj kući“, napisao je Hoti.

Put u Vašington u sredu je otkazao i Tači, nakon što je Specijalni sud za zločine tzv. OVK objavio sadržaj prvih predloga optužnica, na kojima se nalazi i Kadri Veselji.

Ričard Grenel je tada rekao da će se u Vašingtonu sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Hoti.

Grenel razgovarao sa Vučićem o pomeranju sastanka

Ričard Grenel razmotrio je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem novonastalu situaciju nakon objavljivanja optužnice protiv Tačija i stava Hotija da zbog razvoja događaja u Prištini ni on ne može da dođe na sastanak u Beloj kući.

„U konsultaciji sa predsednikom Vučićem, Grenel je, posle otkazivanja Albanaca, odlučio da pomeri sastanak“, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Srbije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala