Tramp: Neću ponoviti Obamine i Bajdenove greške, njih je Rusija „vrtela oko malog prsta“

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp u obraćanju novinarima
Donald Tramp u obraćanju novinarima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je uspela tokom krize na istoku Ukrajine i prilikom prisajedinjenja Krima da preigra prethodnu američku administraciju, ali je nešto slično sada potpuno nemoguće, izjavio je američki predsednik Donald Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare sa poljskim predsednikom Andžejem Dudom u Beloj kući.
„Rusija je 2014. godine uspešno izvrtela oko prsta (bivšeg američkog predsednika Baraka) Obamu i pospanog (kandidata demokrata na predsedničkim izborima Džoa) Bajdena. S nama je to već nemoguće“, rekao je on.

Bivši američki vicepremijer Džo Bajden, koga Tramp redovno naziva pospanim, kako se očekuje, ove godine biće Trampov suparnik na predsedničkim izborima u novembru 2020. godine.

Inače, Tramp se tokom konferencije za novinare osvrnuo i na kontrolu nuklearnog naoružanja, rekavši da pregovori Rusije i SAD povodom toga, kao i mogućeg daljeg smanjenja, napreduju veoma dobro.

„Sada takođe radimo sa Rusijom na sporazumu o oružju. To je veoma velika stvar. Radimo naporno i mislim da mogu da kažem da na tom polju stvari napreduju veoma dobro“, rekao je američki predsednik.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala