Ruska pešadija postaje još jača: Vojska dobija 35.000 novih „Kalašnjikova“ /video/

© Sputnik / Aleksey Pan'shinCivilna verzija puške AK-12
Civilna verzija puške AK-12 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske oružane snage ove godine dobile su oko 35.000 automatskih pušaka AK-12, pišu ruski mediji pozivajući se na predstavnika kompanije "Rosteh".
„Ministarstvu odbrane već je isporučeno više od 35 hiljada automatskih pušaka AK-12 prema ugovoru iz 2020. godine. Ta jurišna puška kalibra 5,45 milimetara predstavlja perspektivno individualno streljačko oružje ruske vojske i drugih snaga reda. Odlikuje se većom borbenom efikasnošću, univerzalnošću primene, tačnošću prilikom paljbe i grupisanošću pogodaka“, izjavio je predstavnik državne korporacije.

Pres-služba Ministarstva odbrane Rusije u maju je saopštila da su ruske vazdušno-desantne snage dobile oko 10.000 jurišnih pušaka „kalašnjikov“ AK-12 tokom prošle godine i prve polovine ove godine.

Novi automat ima povećanu ergonomiju u odnosu na prethodnike AK-74M i AKM. Modernizacija je omogućila povećanje preciznosti paljbe, pouzdanost karabina i održivost cevi, za čiju proizvodnju je počela da se koristi nova tehnologija. Novi automat deo je kompleta „Ratnik“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala