Putin nazdravio za buduće pobede

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je u Kremlju svečani prijem za šefove država i vlada stranih zemalja koji su prisustvovali na Paradi pobede na Crvenom trgu. Tom prilikom je ocenio da je parada protekla na najvišem nivou i da su se organizatori i pripadnici vojske „trudili svim srcem“.

Putin je objasnio i zašto je parada održana baš na današnji dan.

Kako je naglasio, 24. jun je za Rusiju za sva vremena dan slave i trijumfa. Tada je, naime, održana prva parada posle sloma nacizma.

Predsednik Rusije je na prijemu održao zdravicu za veterane, prošle i buduće pobede i poručio da neće nestati sećanje na one koji se nisu vratili sa fronta.

U Moskvu su na Paradu pobede doputovali lideri Srbije, BiH, Belorusije, Kazahstana, Uzbekistana, Moldavije, Južne Osetije, Abhazije…

„Položili smo vence kod večne vatre, na Grob neznanog junaka, simbola svih onih koji se nisu vratili s fronta…Uvek ćemo se sećati onih koji se nisu vratili iz rata i ponositi pokolenjem pobednika“, poručio je on.

Podsetimo, svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala