Rastu tenzije pred Opštinom Budva, obezbeđenje izguralo Carevića iz zgrade /video/

© Sputnik / Nebojša PopovićPolicija ispred SO Budva
Policija ispred SO Budva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Službenici privatnog obezbeđenja izgurali su iz zgrade Opštine Budva predsednik Opštine Marka Carevića. On je, kako je to i najavio jutros krenuo na posao, ali su ga službenici privatnog obezbeđenja u tome sprečili. Carević je zajedno sa šefom kabineta Nikolom Jovanovićem izguran iz zgrade Opštine.

Pripadnici obezbeđenja na grub način iz zgrade Opštine su izgurali i kamermana Televizije Vijesti. Carević je zbog dešavanja policiji podneo krivičnu prijavu, prenose „Vijesti“.

On je kazao da na spisku nema pečata, delovodnika, da je mimo tendera dovedena privatna agencija za obezbeđenje, te da Opština ima agenciju za obezbeđenje sa kojom je zaključen ugovor.

Ni predsednik SO Budva Krsto Radović nije pušten da uđe u zgradu Opštine.

On je pozvao lidera Crnogorske Vladimira Bulatovića „da ako ima imalo ljudskosti izađe“. Kazao je i da sin ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića „troši u Budvi na hiljade evra dnevno“, a da policijski službenici zarađuju po 20 eura.

Radović je kazao da su na ulazu u zgradu Opštine pripadnici agencija „Gardijan“ koja je na izborima štitila štabove DPS u Budvi.

Bivši gradonačelnik Budve i odbornik Demokrata Dragan Krapović vraćen je sa ulaza, jer ga, kako mu je rečeno, nema na spisku. Pitao je ko je sastavljao spisak, „da li vlasnik agencije ili Milo Đukanović“.

„Na svakog građanina je po jedan pripadnik obezbeđenja. Ko je platio obezbeđenje“, pitao je Krapović i naveo da je u pitanju agencije „Gardijan“ vlasništvo Darka Perovića.

Odbornik Demokrata Dragan Krapović podneo je prijavu policiji protiv osoba iz privatnog obezbeđenja koje su ga sprečile da uđe na svoje radno mesto.

Jovanović je kazao da je spisak sastavio Vladimir Bulatović.

Ispred zgrade je veliki broj građana, a pojačano je i prisustvo policije.

Građani danas neće moći da ulaze u zgradu Opštine i koriste usluge.

Obezbeđenje nasrnulo na sekretare Opštine 

Pripadnici privatnog obezbeđenja koji su u zgradi Opštine, kazali su „Vijestima“, da će puštati isključivo zaposlene koji su na spisku.

Na spisku su potpredsednik Opštine Budva Marko Marković, glavna administratorka Danica Kovačević, sekretari i zaposleni u skupštinskoj službi. Međutim kako „Vijesti“ prenose obezbeđenje je nasrnulo na sekretare.

Pripadnici privatnog obezbeđenje „Gardijan“ bez legitimacija nasrnuli su na budvanske opštinske sekretara Mladena Mikijelja i Nikolu Plamenca.

Policija je zapretila obezbeđenju da će reagovati ako bude dirala javne funkcionere.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala