Obaveštajni odbor Senata traži da Pentagon i Vlada objave detaljan spisak izveštaja o NLO

Pratite nas
Obaveštajni odbor Senata SAD odobrio je meru kojom se zahteva od Vlade, Pentagona i obaveštajne agencije, da prikupljaju sve podatke o neidentifikovanim letećim objektima u izveštaje koji neće imati oznaku tajnosti.

Iako je odredba deo šireg godišnjeg predloga zakona o obaveštajnim podacima i mora je odobriti ceo Senat, Obaveštajni odbor nedavno je glasao da se ta mera doda u zakonodavstvo, pozivajući vladu da „standardizuje prikupljanje i izveštavanje o neidentifikovanim letećim objektima“, poznatijim kao NLO.

„Odbor ostaje zabrinut što u saveznoj vladi ne postoji jedinstveni, sveobuhvatni proces prikupljanja i analize obaveštajnih podataka o neidentifikovanim vazdušnim pojavama, uprkos potencijalnoj pretnji“, rekao je predsedavajući Marko Rubio.

NLO - Sputnik Srbija
Američka vojska konačno potvrdila: Da, to su snimci NLO /video/

Ova mera bi primorala vladu da objavi detaljan spisak izveštaja o NLO-u u roku od 180 dana nakon usvajanja. Međutim, odbor je napomenuo da izveštaj može da sadrži tajni prilog.

Takođe bi zahtevale od federalnih agencija da objasne kako se takve informacije prikupljaju i dele i da li otkrivaju da li određeni susreti sa NLO-om sugerišu da je „potencijalni protivnik možda postigao probojne vazduhoplovne sposobnosti koje bi mogle da dovedu Sjedinjene Države ... u opasnost“

Iako ostaje nejasno kako će Senat glasati o toj meri, Kristofer Melon, službenik Senata i bivši visoki obaveštajni službenik Pentagona, koji se zainteresovao za tu temu, rekao je da je ta odredba „izuzetno važna“, jer „dalje legitimira“ NLO pitanje.

NLO je izazvao veliku pažnju u aprilu, kada je Pentagon i zvanično objavio snimke koje su snimili ratni avioni mornarice, na kojima se vide misteriozni predmeti koji vrše „nemoguće“ manevarske postupke. Iako su video snimci ranije procureli u javnost, vojna potvrda samo je pojačala znatiželju za tim fenomenom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala