Tužilac tvrdi da je policija kriva što je Amfilohije zadržan šest sati

© Foto : SvetigoraMitropoliti Amfilohije u stanici policije u Podgorici
Mitropoliti Amfilohije u stanici policije u Podgorici  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osnovni državni tužilac Nikola Boričić saopštio je da je u 13.52 naložio policiji da pusti na slobodu mitropolita Amfilohija posle saslušanja, ali su ga oni zadržali do 17.14 sati. On je poručio da na pitanje zašto je Amfilohije zadržan gotovo punih šest sati treba da odgovori policija.

Advokati Mitropolije crnogorsko-primorske podneli su žalbu na rad i postupanje tužioca Boričića. Kako navode u žalbi, on se nije pojavio na saslušanju mitropolita Amfilohija zbog organizacije litija. Policajci su tužiocu prosleđivali mitropolitove odgovore preko „vajbera“, a on je na svakih sat vremena postavljao dodatno pitanje, iako je mitropolit na sve njih ranije odgovorio.

Tako je mitropolit u policiji ostao gotovo punih šest sati, koliki je zakonski rok za zadržavanje na saslušanju.

Međutim, Boričić u saopštenju tvrdi da on nije kriv za tako dugo zadržavanje mitropolita, već policija, prenose podgoričke „Vijesti“.

„Povodom neistinitih navoda da je dežurni državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, prilikom prikupljanja informacija od sveštenog lica Amfilohija Radovića u svojstvu građanina od strane policije, svešteno lice „držao maksimalno koliko zakon dozvoljava” odnosno šest sati, obaveštavamo javnost da se dežurni državni tužilac, nakon što ga je policija, koja je postupala shodno svojim zakonskim ovlašćenjima, upoznala sa prikupljenim informacijama, odnosno sadržinom uzete izjave, istoga dana u 13.52, izjasnio da se svešteno lice koje je izjavu davalo u svojstvu građanina, pusti na slobodu", piše u reagovanju tužioca Boričića.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala