Tri leta nedeljno za Njujork iz Beograda od iduće nedelje

© Tanjug / ZORAN ZESTIC "Erbas" A330 "Er Srbije" na aerodromu "Nikola Tesla"
Erbas A330 Er Srbije na aerodromu Nikola Tesla  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Letovi na liniji Beograd - Njujork od iduće nedelje odvijaće se tri puta nedeljno, umesto dosadašnjih dva, saopštila je „Er Srbija“.

„Er Srbija“ danas obeležava četiri godine od prvog leta za Njujork, kada je posle skoro četvrt veka 2016. godine uspostavljena direktna vazdušna veza između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Tanjug.

Kako je najavljeno iz „Er Srbije“, letovi tri puta nedeljno za Njujork kreću od 29. juna.

„Veoma smo ponosni što jedini u regionu imamo direktnu liniju za Njujork, čije je uspostavljanje potvrdilo snagu naše poslovne strategije i doprinelo razvoju turizma i poslovne saradnje između jugoistočne Evrope i Sjedinjenih Država“,' rekao je Dankan Nejsmit, generalni direktor „Er Srbije“.

Mnogi nisu verovali, kako je rekao u to, ali „Er Srbija“ je ipak uspela da, u relativno kratkom roku, obezbedi svoj prvi širokotrupni avion i neophodne dozvole da bi linija počela sa radom.

Kako podsećaju iz „Er Srbije“, najveći avion „erbas A330“ na liniji Beograd - Njujork do aerodroma „Džon F. Kenedi“ u Njujorku, sa kapacitetom od 18 sedišta u biznis i 236 sedišta u ekonomskoj klasi, nazvan je po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala