Pompeo: Bolton se poneo kao i Snouden, opasnost i šteta za Ameriku

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPomeo: Bolton postupio kao Snouden
Pomeo: Bolton postupio kao Snouden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki državni sekretar Majk Pompeo kaže da to što je bivši savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton obelodanio u svojoim memoarima može da se upredi sa onim što je svojevremeno uradio bivši saradnik američkih specijalnih službi Džon Snouden, koji je dobio azil u Rusiji.

Pompeo je rekao da je upoznat sa odlomcima Boltonovoh memoara, koji su od danas u prodaji u SAD.

Kako  kaže, u memoarima „ima dosta laži“, a ima i poverljivih podataka čije objavljivanje predstavlja pretnju i nanosi štetu SAD.

„Videli smo šta se desilo kada se obelodanjuju podaci kao što je to uradio Snouden. To što je uradio Bolton ne razlikuje mnogo od postupaka Snoudena. Ostavljamo mogućnost Ministarstvu pravde da preduzeme mere. Pojavljivanje takvih infomacija predstvalja pretnju i nanosi štetu Americi“, rekao je Pompeo za TV „Foks njuz“, prenosi RIA.

Američki državni sekretar kaže da je bio situacija kada su i on i američki predsednik izbegavali da Bolton učestvuje na nekim sastancima, upravo zbog curenja informacija.

„Bilo je teških situacija kada je Džon Bolton mislio da je važniji nego predsednik SAD i američki narod“, dodao je Pompeo.

Knjiga Džona Boltona „Soba gde se sve događalo: Memoari iz Bele kuće“ od danas je u prodaji širom Amerike.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala