Naši turisti će moći da se osiguraju u slučaju zaraze virusom korona u inostranstvu

© AP Photo / Lynne SladkyLetovanje u doba korone
Letovanje u doba korone - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turisti će moći da se osiguraju u slučaju bolesti kovid 19 u inostranstvu, najavila je Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (JUTA).

Na početku letnje turističke sezone i očekivanog povećanog broja putnika ka van Srbije, DDOR osiguranje omogućilo je ugovaranje polise Putnog zdravstvenog osiguranja sa pokrićem u slučaju obolevanja od korona virusa dok su u inostranstvu, prenosi Tanjug.

Predviđeno je pokriće za testiranje, transport i medicinske usluge u slučaju obolevanja u inostranstvu, navedeno je u saopštenju.

Ugovaranjem te polise za sebe ili porodicu, uz redovan set pokrića za medicinske usluge u inostranstvu, obezbeđeno je i dodatno pokriće troškova testiranja na Kovid- 19, kao i medicinskih usluga koje su neophodne ukoliko se test pokaže pozitivnim, saopštila je JUTA.

Dodatno, ukoliko je neophodno, osiguranje uključuje i pomoć pri transportu pacijenta u inostranstvu i povratka u zemlju.

Alternativno, ukoliko lokalna regulativa ne dozvoljava testiranje i lečenje u privatnim klinikama, isplaćujemo jednokratni iznos u gotovini, posredstvom firmi za transfer novca, kao pomoć zbog nastanka neplaniranih troškova.

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPutno osiguranje DDOR-a predviđa pokriće za testiranje, transport i medicinske usluge u slučaju obolevanja od korona virusa u inostranstvu
Naši turisti će moći da se osiguraju u slučaju zaraze virusom korona u inostranstvu - Sputnik Srbija
Putno osiguranje DDOR-a predviđa pokriće za testiranje, transport i medicinske usluge u slučaju obolevanja od korona virusa u inostranstvu

Ugovaranjem polise putnog zdravstvenog osiguranja, sa uključenim pokrićem u slučaju obolevanja od korona virusa, svi turisti će ovog leta imati adekvatnu podršku u toku svog boravka u inostranstvu.

"Obezbedili smo set usluga koje pružaju pomoć u slučaju oboljevanja od Kovid- 19, u toku boravka u inostranstvu. Tako će svi turisti koji se zapute na odmor, zaista moći da iskoriste leto za odmor. Tokom predstojećeg leta i planiranih putovanja, odgovorno ponašanje za sve putnike za inostranstvo, znači i obezbeđenje u slučaju nastanka neželjenih događaja uzrokovanih korona virusom", rekao je predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Giorgio Marćegiani.

Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem od korona virusa, moguće je ugovoriti kao individualno, porodično ili grupno, na period do 30 dana.

Ugovara se kao doplatak na osnovnu polisu i pruža fiksne iznose pokrića za usluge asistencije, odnosno fiksne iznose isplate u slučaju da je medicinsku pomoć moguće dobiti isključivo u državnim medicinskim institucijama u državi u kojoj se putnik zatekao kada je oboleo od Kovid- 19.

Takođe, predviđena je isplata za dane provedene u bolnici, za goste hotela u Srbiji kojima je dijagnostikovan Kovid- 19.

Hotelijeri koji brinu o svojim gostima, uz obavezno osiguranje od nezgode mogu da ih obezbede i u slučaju hospitalizacije uzrokovane infekcijom korona virusa.

DDOR osiguranje je pripremilo poseban proizvod namenjen gostima hotela, banja, odmarališta i drugih objekata koji će ove sezone primiti svoje goste i postojeće, standardno pokriće od nezgode za sve goste, dopunjeno je pokrićem u slučaju hospitalizacije usled infekcije korona virusom.

Ovo osiguranje važi ukoliko se ustanovi pozitivan test gosta hotela na Kovid- 19, a u toku boravka u odabranom objektu, kao i 10 dana nakon odlaska iz smeštaja i ukoliko zbog toga bude bilo neophodno da bude hospitalizovan.

Na taj način, svaki gost koji provede tri i više dana u nekom hotelu ili drugoj vrsti smeštaja, imaće zagarantovanu isplatu, za svaki dan proveden u bolnici ili privremenom bolničkom objektu.

"Ukoliko dođe do toga da se kod nekoga od gostiju, u toku boravka u odabranom smeštaju ili nakon izlaska iz njega, konstatuje Kovid- 19 i zbog toga bude neophodna hospitalizacija, DDOR osiguranje obezbediće isplatu fiksnog iznosa za svaki dan proveden u bolnici", rekao je Marćegiani.

Polisa osiguranja od nezgode za goste za hotela, banja, odmarališta i drugih smeštajnih objekata, sa ugovorenim bolničkim danima usled Kovid- 19, zaključuje se kao grupna polisa pravnog lica.

Korisnici osiguranja su svi gosti čiji je boravak evidentiran u smeštajnom objektu i to bez ograničenja kada su u pitanju godine života.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala