Mediji: Huti započeli vojnu operaciju protiv Saudijske Arabije

© AP Photo / Hani MohammedHuti
Huti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jemenski pobunjenici Huti iz militantskog pokreta „Ansar Alah“ saopštili su da su započeli sa napadima na objekte na teritoriji Saudijske Arabije u okviru „velike operacije“, rekao je predstavnik oružanih snaga Huta za televiziju „Al Masira“, koja je pod njihovom kontrolom.

„Detalji o velikoj operaciji, koju naše Oružane snage vode u pozadini Saudijske Arabije, biće uskoro objavljeni“, rekao je predstavnik Huta.

Ranije je arapska koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima saopštila da je iznad teritorije kraljevstva presrela bespilotne letelice sa eksplozivom, koje su poslate iz Jemena, a njihov cilj je bio uništavanje civilnih meta. Koalicija je saopštila da su Huti od juče iz jemenske provincije Sada poslale osam bespilotnih letelica i tri balističke rakete u pravcu saudijskih prigraničnih provincija Džizan i Nadžran. Jednu od raketa pobunjenici su pokušali da lansiraju u pravcu Rijada.

Od avgusta 2014. godine u Jemenu traje sukob između vladinih snaga i Hutima, koji su preuzeli vlast u zemlji. Međunarodna koalicija predvođena Rijadom bori se protiv pokreta Huta od 2015. godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala