Kineske i indijske trupe oči u oči: Video-snimci sukoba postali viralni /video/

© Sputnik / Pawel Lisitsin  / Uđi u bazu fotografijaKineski vojnici
Kineski vojnici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Samo nekoliko dana nakon sukoba kineske i indijske vojske u kojima je poginulo 20 indijskih vojnika, na društvenim mrežama su se pojavili video snimci sukoba koji su postali viralni.

Tokom poslednjih nekoliko dana, dva azijska giganta - Indija i Kina - vodili su diplomatske razgovore jer je situacija na granici postala napeta nakon sukoba snaga dveju zemalja od 15. juna, kada je ubijeno 20 indijanskih vojnika, a mnogi drugih povređeno. Kina do sada nije potvrdila nijednu žrtvu.

Nedatirani video snimci na kojima se prikazuju indijski vojnici angažovani u žestokom suprotstavljanju kineskim trupama navodno na pograničnom području u Sikim Sektoru postaju viralni na društvenim mrežama.

U jednom takvom video snimku može se videti grupa indijskih vojnika kako se laktaju i guraju unazad kineske trupe. Takođe se mogu čuti kako od Narodnooslobodilačke vojske traže da se vrate nazad. ​U drugom videu trupe se vide kako razmenjuju udarce.

​Video klipovi su se pojavili samo nekoliko dana nakon nasilne svađe indijskih i kineskih trupa u malom, spornom području gde se indijski region Ladah graniči sa kineskom regijom Aksai Čin - dolinom Galvan. Sukob je rezultirao smrću 20 indijanskih vojnika i nepoznatog broja Kineza.

Granične tenzije između Indije i Kine pogoršale su se u maju, ostavljajući desetine vojnika povređenih na obe strane. Peking je u to vreme tvrdio da su indijske trupe počele da grade odbrambenu infrastrukturu na kineskoj strani granice, što je Indija kategorički demantovala. Izvori odbrane u Nju Delhiju rekli su da je Kina ta koja postavlja put u Ladahu što nije prihvatljivo za Indiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala