Da li je bugarski teniser stvarno krio simptome tokom „Adrija tura“?

Pratite nas
Bugarski teniser Grigor Dimitrov zarazio se virusom korona tokom Adrija tura i na društvenim mrežama obelodanio da je test na kovid 19 bio pozitivan, neposredno pred finale turnira u Zadru, u kojem je trebalo da igraju Novak Đoković i Andrej Rubljov.

Dimitrov je tokom nastupa u Beogradu i Zadru bio u direktnom kontaktu sa Đokovićem i mnogim teniserima, zbog čega su čelnici turneje odlučili da odlože finale.

Posle testiranja, potvrđeno je da su zaraženi još Novak Đoković, Viktori Troicki, Borna Ćorić i treneri srpskog i bugarskog igrača, dok su Marin Čilić, Andrej Rubljov, Saša Zverev i Goran Ivanišević imali negativan rezultat na testu.

Međutim, izvori bliski organizatorima Adrija tura saopštili su da je Dimitrov imao simptome kovida 19 i tokom takmičenja u Zadru, gde je učestvovao na turniru, kao i u mnogim drugim sadržajima, prenosi RTS.

Prethodno je bio u Beogradu, potom nakratko boravio u Bugarskoj, da bi osetio poteškoće od dolaska u Hrvatsku. Navodno je od početka turnira osetio malaksalost i slabost, odigrao je tako jedan meč i izgubio ga od Ćorića sa 4:1, 4:1, pre nego što je odustao pod izgovorom da ima povredu lakta.

Dva puta je odbio da se testira, odbio i da ispuni određene medijske obaveze pravdajući se bolom u laktu, ali je nakon odustajanja otišao u Monte Karlo, gde je potvrđeno da je zaražen.

Odlučio je da javnosti saopšti situaciju na društvenim mrežama, neposredno pred finale Zadra, koje je potom otkazano, a njegov agent Georgi Stoimenov, koji je takođe pokupio virus, priznao je da su napravljene „neke greške“.

„Napravili smo greške i nismo dovoljno zadržali disciplinu“, rekao je Stoimenov i dodao da je „Grigor veoma pogođen svime što se desilo“.

Trenutno 19. igrač na ATP rang-listi u Beogradu je učestvovao u egzibicionoj fudbalskoj utakmici, sa kolegama se provodio u poznatim prestoničkim lokalima, ali je možda i najveću grešku napravio, ako je istina da je osećao simptome kako navode iz organizacije turnira, što ih nije prijavio na vreme.

„Već juče nije osećao simptome. Bio je umoran i imao temperaturu pred svoj meč. Kada je odigrao meč ujutru, trebalo je još jedan po podne, ali nije bio u stanju. Tada je odlučio da se vrati u Monako i da ode na pregled kod doktora. Ispostavilo se da je kovid 19, na koji do tada nismo sumnjali“, dodao je Stoimenov.

Na društvenim mrežama pojavili su se i snimci koji podstiču sumnju da je možda i bio svestan situacije u kojoj se nalazi, ali je ipak igrao, poput onog kada nije želeo klasično da se rukuje sa Ćorićem po gubitku meča.

Direktor Adrija tura Đorđe Đoković je u jutarnjem programu TV „Prva“ naveo da „Dimitrov nije osećao simptome i da su postojale bilo kakve indicije da je bolestan, on bi bio testiran na virus korona“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala