Bivši ukrajinski ministar: Matematički dokazivo - u slučaju rata Rusiju ne možemo da pobedimo

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaBivši ukrajinski ministar: U slučaju rata Rusiju ne možemo da pobedimo
Bivši ukrajinski ministar: U slučaju rata Rusiju ne možemo da pobedimo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši ukrajinski ministar saobraćaja Jevgenij Červonenko smatra da Ukrajina, u slučaju rata, ne bi mogla da pobedi Rusiju.
„Nikada Rusiju nećemo pobediti. To mogu matematički da dokažem – formulama“, rekao je Červonenko u izjavi za TV „112 Ukrajina“, prenosi RIA.

Bivši ministar smatra da bi njegova zemlja imala koristi od, kako kaže, konsenzusa sa istočnim susedom.

„Siguran sam da bi čak i danas bilo moguće doći do konsenzusa sa Rusijom, dostojanstveno, bez poniženja, na uzajamnu korist, čineći možda ustupke na jednoj strani a biti na dobitku na drugoj“, ocenio je Červonenko.

On je u intervjuu ismejao projekat „Zid“ za podizanje odbrambenih utvrđenja na granici s Rusijom.

Taj zid je podrazumevao rešetku i bodljikave žice, ali i rovove. Ukrajinska vlada je ukupnu vrednost „zida“ procenila na četiri milijarde grivni (oko 148 miliona dolara).

U međuvremenu je zbog smanjenja finansijskih sredstava realizacija projekta koji je pokrenula vlada Arsenija Jacenjuka odložena za četiri godine, s idejom da zid bude završen 2025. godine, a senku na projekat bacio je korupcionaški skandal.

Pod optužbom za proneveru državnih sredstava namenjenih projektu privedeno je sedam osoba, među kojima i zaposleni u graničnim službama i predstavnici ugovornih preduzeća.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala