Vučić odgovorio na oštre osude iz Evropskog parlamenta: Mene bi bilo sramota

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Uđi u bazu fotografijaZgrada Evropskog parlamenta u Briselu
Zgrada Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neću dozvoliti da se vređa srpska demokratija, a štitiću je činjenicama i istinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom ocene evroparlamentarke Tanje Fajon da je posle jučerašnjih izbora u Srbiji opao nivo demokratije. Mene bi bilo sramota da iznosim takave neistine, dodao je on.

On je na konferenciji za štampu sa Miroslavom Lajčakom u Beogradu odbacio optužbe Fajonove da je dokaz za manjak demokratije i najniža izlaznost od 2000. godine

"Mene bi bilo sramota da iznosim takve neistine", rekao je Vučić i naveo da je 2012. izlaznost bila 46 odsto, značajno niža od jučerašnje i to u vreme pandemije.

"Kada smo (Nenad) Bogdanović i ja imali drugi krug izašlo je 440.000 u Beogradu, i niko se ne seća da sam pravio bilo kakav problem. Juče je za trećinu bila veća izlaznost u Beogradu, a u Srbiji znatno veća", naveo je Vučić.

On je rekao da mi poštujemo sve evroparlamentarce i da je naše da se uzdržimo od komentara, ali je dodao da treba da pogledaju koliko su svi imali vremena da se predstave i sa kolikim rejtinzima su ušli i izašli iz kampanje, preneo je Tanjug.

Ukazao je da za uspeh na izborima nije važan spot ili bilbord, već sadržaj i program koji se nude.

"A oni su govorili da su mi i sin i otac i brat kriminalci, a ja nisam bogatiji ni za cent, dok oni mogu da kupe celo Dedinje i pola Beograda", kazao je Vučić.

On je rekao i da je dovoljno snažan da časno iznosi istinu, a da ga je malo stramota za ove ljude iz EU koji se ne obaveštavaju iz relevantnih izvora, već putem tajkunskih medija.

"Neka nas pozovu, mi ćemo im dati podatke pa da nas kritikuju na relevantan i ozbiljan način", zaključio je Vučić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala