Crnogorski sveštenici pušteni posle informativnog razgovora

© Foto : Bar na dlanuLitija u Baru
Litija u Baru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nikšićki sveštenik Miodrag Todorović i još dvojica sveštenika iz Bara puštena su posle informativnog razgovora u policiji, gde su dali izjavu povodom litija održanih u nedelju uveče u tim gradovima u Crnoj Gori.

Protojerej Miodrag Todorović je, po izlasku iz Centra bezbednosti Nikšić, izjavio da je policiji objasnio da je sveštenstvo ispoštovalo mere crnogorskog Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti.

Todorović je u Centru bezbednosti Nikšić proveo skoro dva sata, a ispred zgrade ga je dočekao veliki broj građana, kao i sveštenici i monahinje, prenose Vijesti.

Advokat Sava Kostić je rekao da je Todorović objasnio da su sve vreme bili redari koji su vodili računa da i tokom molebana, kao i litije bude manje od 200 ljudi koji su držali odstojanje u odnosu na ostale građane.

„Nije doneto rešenje o zadržavanju. Sad verovatno treba da se pregleda čitav dokazni materijal i da se vidi da li postoji izvršenje krivičnog dela ili ne. Mišljenja sam da ne postoji“, kazao je Kostić.

To što se na Trgu Šaka Petrovića, koji je javna površina, okupilo samoinicijativno veliki broj građana nije u nadležnosti sveštenstva, rekao je Kostić.

Otac Predrag Šćepanović iz Danilovgrada je takođe pušten, a nakon izlaska iz policijske stanice je okupljenom narodu rekao da bi mu teže i od doživotne robije bilo da mu oni kažu „pope, izdao si“.  

Još dva sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske, posle više sati provedenih u prostorijama na informativni razgovor sa pripadnicima Centra bezbednosti Bar, izašla su iz zgrade policije.

Kako je ranije objavljeno, na informativni razgovor u Centar bezbednosti Bar bili su pozvani sveštenici Mladen Tomović i Nikola Radović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala