Sputnjikove najslađe gošće: Kako su Svetlana i Nađa zablistale na Crvenom trgu

© SputnikSvetlana Kršljanin i Nađa Matović, pobednice takmičenja "Živa klasika" u Rusiji
Svetlana Kršljanin i Nađa Matović, pobednice takmičenja Živa klasika u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kakav je osećaj deklamovati rusku klasiku pred publikom na Crvenom trgu u Moskvi? To su nam otkrile šarmantne gošće, devojčice Svetlana Kršljanin i Nađa Matović, učesnice superfinala međunarodnog takmičenja „Živa klasika“, koje je održano na Dan ruskog jezika, 6. juna.

Protekle sedmice obradovala nas je vest da su dve devojčice iz Srbije, Svetlana Kršljanin (11 godina) i Nađa Matović (10 godina) ušle u superfinale takmičenja u deklamovanju proze na ruskom “Živa klasika” koje je održano u Rusiji. U konkurenciji je bilo 220 takmičara iz 80 zemalja, uključujući decu iz Rusije, pobednike nacionalnog takmičenja.

Svetlana Kršljanin je prvo mesto podelila s dvoje takmičara iz Rusije, a Nađa Matović osvojila je peto mesto u kategoriji dece kojima ruski jezik nije maternji, nego ga uče.

Devojčice su nam ispričale kako su se pripremale za veliko takmičenje, šta im je bilo najteže, a šta najlepše iskustvo tokom priprema, kakav je utisak ostavilo na njih gostovanje u Sputnjiku, a otkrile su nam i da sanjaju o tome da se sledeće godine ponovo prijave na takmičenje, jer žele da posete Krim i čuveni dečji kamp „Artek“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala