Ruski patrijarh: Moćno naoružanje, hrabrost i odanost zemlji garant bezbednosti Rusije

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril i ministar odbrane Sergej Šojgu na osvećenju hrama Oružanih snaga Rusije
Patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril i ministar odbrane Sergej Šojgu na osvećenju hrama Oružanih snaga Rusije  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Supernovo moćno naoružanje, hrabrost i odanost zemlji, kao i spremnost vojnika da daju živote za nju garantuju bezbednost Rusije, rekao je patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril ispred Glavnog hrama Oružanih snaga Rusije, prenosi „Rusija 24“.
„Da bi naš istorijski razvoj bio progresivan, Oružane snage uvek moraju biti na visini svog zadatka. Osim neophodne tehničke opremljenosti, važno je da duh naših vojnika uvek bude neuništiv i snažan, i da svi koji polože zakletvu imaju svest o potrebi da daju svoj život za otadžbinu. Samo takva odlučnost, hrabrost, vernost zemlji zajedno sa savremenim mogućnostima i supernovim moćnim naoružanjem pružiće garanciju bezbednosti naše zemlje dugi niz godina“, rekao je patrijarh Kiril.

On je dodao da se vernici mole za zdravlje predsednika Rusije, „kako bi mu Bog dao snage da nastavi službu“.

„Želeo bih da Vas pozdravim i da Vam zahvalim na vašim naporima. Mi se, kao vernici, molimo za Vaše zdravlje, da vam Bog da fizičku snagu kako biste nastavili da odgovorno služite našem narodu. Neka Gospod da milosti našoj otadžbini, narodu i Oružanim snagama“, poručio je patrijarh Kiril Putinu.

Prema njegovim rečima, sve što se danas događa u zemlji u velikoj meri zavisi od odluka predsednika, a ono što se događa u vojsci, od odluka glavnog komandanta.

„Danas živimo u mirnom svetu, što je rezultat mudre spoljne politike koju vodi naša zemlja i prisustva moćnog oružja u rukama naših oružanih snaga“, poručio je patrijarh.

Predsednik Rusije Vladimir Putin, patrijarh Kiril i ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu danas su u poseti saboru Vaskrsenja Hristovog – glavnom hramu Oružanih snaga Rusije, kao i muzejskom kompleksu „Put sećanja“ u parku „Patriot“ kod Moskve.

Glavni hram Oružanih snaga Rusije i posvećen je 75. godišnjici pobede u Drugom svetskom ratu, kao i ratnim podvizima ruskog naroda u svim ratovima koji su zadesili Rusiju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala