Incidenti u Budvi: Tuča u opštini, predstavnici DPS ušli u zgradu, stigla policija /video/

© Sputnik / Nebojša PopovićGrađani okupljeni ispred budvanske Opštine nakon hapšenja gradonačelnika
Građani okupljeni ispred budvanske Opštine nakon hapšenja gradonačelnika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Incidenti u Budvi počeli su pošto je prekršen dogovor da nijedna od „dve vlasti“ ne ulazi u zgradu opštine. Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, koje je odbornička većina DPS i Crnogorske imenovala za v. d. predsednika opštine i Skupštine, jutros su došli u zgradu opštine. Potom su usledili i fizički obračuni, a u Budvu su stigle jake snage policije

Ovim je prekršen ključni dogovor za odvijanje dijaloga predstavnika parlamentarnih partija na rešavanju političke krize i smirivanju tenzija u gradu, prenose podgoričke „Vijesti“.

Odbornici Demokrata potom su probili kordon koji je napravilo privatno obezbeđenje.

Kako je objavio In4s, predsednik opštine Marko Carević je u svom kabinetu, dok je Snežana Kuč u hodniku ispred njega.

Predsednik opštine Budva Marko Carević ušao je u svoj kabinet i seo u svoju fotelju. Vladimir Bulatović, kojeg je nedavno nova opštinska većina izabrala za vršioca dužnosti predsednika opštine je Careviću rekao da napusti kabinet što je ovaj odbio, prenose „Vijesti“.

Šef Carevićevog kabineta Nikola Jovanović skinuo je sa vrata tablu koju je postavio Bulatović a na kojoj je pisalo da je Bulatović predsednik opštine Budva.

Odbornica DPS-a Snežana Kuč, koju je nedavno nova odbornička većina izabrala za vršioca dužnosti predsednika SO Budva, u međuvremenu je napustila zgradu opštine.

Marko Carević je otvorio kolegijum na kome je kazao da treba da se dogovore oko skidanja blokade računa i zakazivanja sednice Skupštine opštine.

Podsetimo, preduslov dijaloga da niko od čelnika „dve vlasti“ - Marko Carević i Krsto Radović sa jedne i Bulatović i Kuč sa druge, ne dolaze u opštinu dok traje dijalog.

Takođe, prekršen je i dogovor da privatno obezbeđenje, koje je angažovao lider Crnogorske Vladimir Bulatović, izađe iz zgrade opštine. Pripadnici privatne agencije jutros su u holu zgrade.

Nastavak dijaloga, koji je započet u petak i trajao celoga dana, bio je zakazan za danas u zgradi Akademije znanja.

U petak je Službeni list Crne Gore objavio odluke sa paralelne sednice održane 11. juna u TN „Slovenska plaža“, na kojoj su 17 odbornika smenili gradonačelnika i šefa parlamenta Marka Carevića i Krsta Radovića, te imenovali za vršioce dužnosti Bulatovića i Kuč.

Protiv direktora Službenog lista Radović i sekretarka za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić podneli su krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je objavio nepečatirane odluke.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala