Pozitivan i Đokovićev trener: Tri učesnika turnira u Zadru imaju koronu

© Sputnik / Dejan SimićAdrija tur u Beogradu
Adrija tur u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatski teniser Borna Ćorić, Kristijan Groh, trener Grigora Dimitrova i kondicioni trener Novaka Đokovića, Marko Paniki, pozitivni su na virus korona, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravlje.

Ukupno 22 osobe su testirane nakon što je objavljeno da Dimitrov ima virus, a finale Adrija tura otkazano.

Testirani su svi koji su imali bliski kontakt sa Bugarinom, a negativni su Aleksandar Zverev, Marin Čilić, Goran Ivanišević, Miljan Amanović, Đorđe Đoković, Goran Đoković...

Novak stigao u Beograd i testirao se na koronu: Najbolji teniser sveta ne oseća simptome

Kako prenosi Tanjug, Novak Đoković nema siptome i on će se testirati po povratku u Beograd, verovatno već danas.

Adrija tur: Pratili smo epidemiološke mere, svi će biti testirani

Ogranizatori regionalnog teniskog turnira Adrija tur u Zadru oglasili su se saopštenjem povodom otkazivanja finalnog meča između najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i Rusa Andreja Rubljova.

Finale je otkazano nakon što je Grigor Dimitrov saopštio je da je pozitivan na Kovid-19, a organizatori su naveli da su „preventivno otkazali finale Adrija tura koje je bilo planirano kao teniski spektakl, kako bi zaštitili zdravlje svih učesnika i posetilaca“.

„U svakom trenutku smo striktno pratili epidemiološke mere koje su bile postavljene od zemalja u kojima je Adrija tur organizovan. Niko od ljudi uključenih u organizaciju i koji su bili u kontaktu sa Grigorom nema simptome. U bliskom kontaktu smo sa zdravstvenim nadležnim organima kako bismo bili sigurni da će osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa Grigorom biti testirane“, stoji u sinoć objavljenom saopštenju Adrija Tura.

Dodaje se da će procedura biti sprovedena u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zadru.

Teniski šok: Učesnik „Adrija tura“ ima koronu
„Učesnici Adrija tura iz inostranstva, ukljućujući tenisere iz Srbije, i organizatore, slobodni su da otputuju nazad kućama, gde je potrebno da se jave epidemiološkim službama, kako bi dobili informacije i dalje preporuke. To je istakla epidemiološka služba Zadarske županije, sa kojom su organizatori turnira sve vreme na direktnoj vezi. Za sve učesnike iz Hrvatske, preporuka je da svi koji su bili u bliskom kontaku dužem od 10 minuta s Grigorom Dimitrovom sprovedu samoizolaciju od 14 dana i da se jave svom lekaru opšte prakse“.

Plenković i Grabar Kitarović bili na Adrija turu

Na teniskom turniru u Zadru primećeni su i hrvatski premijer Andrej Plenković i bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović sa suprugom.

Plenković se u Zadru pozdravljao sa nekim teniserima, a između ostalih i Čilićem i Đokovićem koji su bili u direktnom kontaktu sa zaraženim Dimitrovom tih dana, a kako navodi portal Indeks, hrvatski premijer pri tome nije bio na propisanoj distanci.

Dimitrov se u Zadru družio sa velikim brojem ljudi, pretpostavlja se čak i sa više stotina, možda i hiljada, među kojima je bio i veliki broj dece u okviru „Kids deja“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala