Imućni Rusi postali 16 puta bogatiji u poslednjih 20 godina

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaBiznismeni
Biznismeni - Sputnik Srbija
Pratite nas
U poslednjih 20 godina bogatstvo imućnih Rusa povećalo se 16 puta – 0,1 do 1,6 biliona dolara, pokazuju rezultati istraživanja kompanije „Boston konsalting grup“.

„U Rusiji se u poslednjih 20 godina (1999. 2019) lični imetak povećao 16 puta, sa 0,1 do 1,6 biliona dolara. Maksimalni rast je zabeležen od 1999. do 2014. godine, u proseku je iznosio 14 odsto godišnje. Po prosečnoj stopi rasta ličnog kapitala u poslednjih 20 godina Rusija je prestigla svet i Istočnu Evropu – 13,5 odsto naprema pet i 10 odsto“, navodi se u istraživanju.

Kako se navodi, 40 odsto bogatstva pripada Rusima koji poseduju više od 100 miliona dolara. Više od četvrtine imetka ruskih građana je koncentrisano u inostranstvu.

Prema prognozama kompanije, u narednih pet godina očekuje se pad tempa porasta kapitala za 6,5 odsto ili četiri odsto, zbog uticaja krize izazvane pandemijom virusa korona. Najgori scenario predviđa da će tempo gomilanja kapitala pasti za 3,8 odsto.

Zavidan pokazatelj u poslednjih 20 godina ostvaren je zahvaljujući otpornosti kapitala na spoljne potrese. Na imetak bogatih Rusa nije moglo uticati ni nekoliko svetskih kriza.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala