Hoće li se EPS širiti u regionu?

Pratite nas
Da će se Elektroprivreda Srbije širiti u regionu srpski predsednik Aleksandar Vučić je po drugi put najavio uoči minulih izbora. Oba puta na te izjave čuli su se komentari i iz Crne Gore i iz Republike Srpske sa porukama da nisu spremni da deo svojih elektroprivreda prodaju EPS-u, odnosno Srbiji.
Eneregija Sputnjika: Hoće li se EPS širiti u regionu?

Valja reći da je Elektroprivreda Crne Gore već delimično privatizovana, s tim da se italijanski partner A2A povukao, ostavši vlasnik manje od jedan odsto akcija ove firme, ali da je i u Crnoj Gori i u drugim republikama bivše Jugoslavije država ta koja upravlja elektroprivrednim kompanijama.

O tome koliko su realne ambicije da se EPS, kao državna kompanija, koja u strukturi ima i proizvodnju uglja, struje i plasman električne energije, širi u regionu i koliko bi to bila dobra ekonomska ili samo politička odluka u današnjoj „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa mr Željkom Markovićem, stručnjakom za elektroenergetiku, koji je lider za energetiku i industriju u konsultantskoj kući „Dilojt Srbija“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala