Britanska policija proglasila napad nožem u parku za terorizam

Pratite nas
Tri osobe su ubijene, a tri ozbiljno povređene u napadu nožem u parku u engleskom gradu Redingu, saopštila je britanska policija. Iako su prvo tvrdili da nije u pitanju teroristički akt, britanska policija je ovaj napad kasnije ipak proglasila za terorizam.

Policija je saopštila da je na licu mesta uhapsila jednog muškarca zbog sumnje da je umešan u napad.

Kako je saopštila britanska policija, nacionalna Mreža za borbu protiv terorizma navela je da se radi o terorističkom aktu i preuzela istragu.​

„Skaj njuz“ javlja da se napad dogodio na mestu gde je ranije tokom dana održan antirasistički protest podrške demonstracijama širom SAD povodom ubistva Afroamerikanca Džordž Flojda, prenosi Tanjug.

Rojters prenosi da je jedan od učesnika protesta na društvenoj mreži „Fejsbuk“ objavio da se incident dogodio nekoliko sati posle protesta i da među povređenima nema demonstranata.

Iz lokalne policije su apelovali na građane i da izbegavaju spekulisanje o ovom incidentu i da ne prosleđuju video snimke ili fotografije incidenta na društvenim mrežama.

​Rojters dodaje i da je britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel rekla da je duboko uznemirena zbog ovog incidenta i da iščekuje više informacija o tom događaju.

Oglasio se i premijer Boris Džonson, koji je kazao da se radi o „groznom incidentu“, a održao je i sastanak sa bezbednosnim službama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala