Ruski senator: Kijev nema krstareću raketu, a sve i da ima...

Pratite nas
Ruski senator Franc Klincevič kaže da sumnja da Kijev poseduje radnu verziju krstareće rakete „Neptun“, za koju ukrajinski eksperti tvrde da može da stigne do Novorosijska, grada na obali Crnog mora gde se, između ostalog, nalazi baza Crnomorske flote.
„Oni modernizuju stare sovjetske rakete od ‘Uragana’ i ‘Smerča’. To što su na te balističke rakete stavili upravljače ne znači i da imaju krstareću raketu“, kaže Klincevič u izjavi za radio stanicu „Govori Moskva“.

Raketa koja nije sposobna za manevre niti da reaguje na pretnje sa zemlje ne može se nazvati krstarećom, dodao je senator i istakao da kad bi takva raketa i poletela ona bi morala prvo da probije rusku vazdušnu odbranu.

Ističe da u tome ne vidi nikakvu opasnost a za tvrdnje ukrajinskih eksperata da raketa može da stigne do Novorosijska kažee da predstavljaju čistu demagogiju.

Neophodno je sprovesti ispitivanja rakete da bi ona letela i pogodila cilj, dodao je on.

„Ali, čim nešto poleti ka nama ono odakle je lansiran projektil prestaće da postoji“, kaže senator koji je član Odbora Saveta federacije za odbranu i bezbednost.

Oružane snage Ukrajine testirale su pre nekoliko dana krstareću protivbrodsku raketu R-360 kompleksa ŽK-360MC „Neptun“ na Crnom moru. Video sa testiranja objavljen je na jutjub kanalu „Difens ekspres“.

Dve rakete lansirane su sa poligona „Alibej“ kod Odese. Rakete su pogodile pomorske mete, koje su bile udaljene 80 kilometara od obale.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala