Puškov: Američki mit je mrtav

© REUTERS / Social MediaSrušen spomenik Konfederacije u Rejliju u Severnoj Karolini
Srušen spomenik Konfederacije u Rejliju u Severnoj Karolini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov izjavio je da demonstranti u Sjedinjenih Američkim Državama ne nose ideale, već smrt američkog mita.
„Takozvani ‘demonstranti’, a ustvari, učesnici pogroma, srušili su spomenike (Kristoferu) Kolumbu, (Džordžu) Vašingtonu, autoru američke himne (Frensisu Skotu Kiju). I oni ne nose ideale, već uništenje, pljačku, požare i nasilje“, napisao je Puškov na svom nalogu na Tviteru.

Puškov se upitao ko još želi da kao primer drugim državama postavi SAD.

​„To vreme je prošlo. Mit o ‘gradu na gori’ je mrtav“, istakao je senator.

Širom Sjedinjenih Američkih Država tokom protesta koji su počeli nakon što je Afroamerikanca Džordža Flojda ubila policija, počelo je spontano rušenje spomenika južnjacima iz vremena Građanskog rata. Stradali su i spomenici pronalazača Amerike Kristofera Kolumba, koga levičarski aktivisti optužuju za genocid nad domorodačkim stanovništvom Amerike, i drugih istaknutih političkih ličnosti zemlje.

„Grad na gori“ je biblijski izraz koji se koristi kao metafora za ekskluzivnu ulogu Sjedinjenih Američkih Država. U savremenom kontekstu, američki političari ga koriste da označe Sjedinjene Američke Države kao „svetionik nade“ za ceo svet.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala