Predsednik Dume: Oni koji pozivaju na bojkot glasanja o izmenama Ustavama, rade protiv naroda

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije u Moskvi
Zgrada Državne dume Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oni koji pozivaju da se ne glasa za izmene Ustava ili da se uopšte ne učestvuje na glasanju rade protiv naroda, smatra predsednik Dume Vjačeslav Volodin.
„Ne razumem one koji govore: ne glasajte ili ne izlazite na izbore… To je usmereno protiv naroda. To se ne sme raditi. Svaka norma doprinosi rešavanju problema ljudi i države. Podrška normama obezbeđuje razvoj zemlje“, rekao je Volodin u izjavi za TV „Rusija 24“.

Izmene koje su sada predložene za glasanje „jačaju zemlju, čine je snažnijom“, dodao je on.

Kako prenose ruski mediji, među onima koji pozivaju da se ne podrže izmene Ustava su, između ostalih, opozicioni političar Aleksej Navaljni, partija „Jabloko“ i drugi.

„Zamislite se na šta pozivate, u čemu je smisao takvih poziva? Želite da ne budu usvojen standardi koji podižu kvalitet života?“, upitao je Volodin, preneli su ruski mediji.

Volodin je nedavno rekao da će pitanje usvajanja izmena Ustava biti sudbonosno i da će odrediti „novu fazu razvoja zemlje sa novim standardima“.

Glasanje o izmenama Ustava Ruske Federacije biće održano 1. jula. Putin je pozvao državljane Rusije da aktivno učestvuju u glasanju za izmene Ustava, jer se radi o osnovnom zakonu koji je u osnovi „života naše zemlje, našeg života, naše dece i koji će određivati osnovne pravne garancije u oblasti socijalnih odnosa, radnih odnosa, određivaće naše principe odnosa sa našim međunarodnim partnerima“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala