Vreme da se otvori priča o novom Ustavu Republike Srpske

© Foto : BORISLAV ZDRINJAPredsednica Republike Srpske Željka Cvijanović
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović istakla je da je došlo vreme da se otvori priča o donošenju novog Ustava Srpske.

Ona je podsetila da je postojala incijativa i da su bili definisani amandamni, ali da je je Klub Bošnjaka to zaustavio.

„Postoji i sada inicijativa da se Ustav prilagodi. Ovde problem treba posmatrati na drugačiji način, jer su postojale intervencije OHR-a. Ustav je menjan kroz nametnute amandmane, zasnovane na jednoj odluci Ustavnog suda BiH“, istakla je Cvijanovićeva za „Glas srpske“, a prenose banjalučke „Nezavisne novine“.

Ona je navela da Veće naroda u Republici Srpskoj nije nikad uvedeno da bude drugi dom, nego kao institucija koja treba da štiti vitalni interes svih naroda.

Na pitanje zašto je Republika Srpska daleko od političkog jedinstva, Cvijanovićeva je rekla da joj je žao kad se dođe na teren krupnih strateških pitanja, da se to svede na dnevnopolitičku priču, prenosi Tanjug.

„Nemam iluzije da treba da postoji potpuni sklad između suprotstavljenih blokova, ali ono na čemu treba da poradimo svi jeste da, kada je reč o velikim pitanjima, nađemo zajednički jezik. Neki ljudi u opoziciji nisu u stanju zbog nekih drugih obaveza da iskorače na taj teren, a vidim ih i u SDS-u i u PDP-u“, istakla je Cvijanovićeva.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala