Velika Britanija reagovala na Putinov autorski članak; Puškov – bez polemike

© AP Photo / Alastair GrantZgrada britanskog Ministarstva spoljnih poslova u Londonu
Zgrada britanskog Ministarstva spoljnih poslova u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije prokomentarisalo je autorski članak ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je juče objavljen u američkom listu „Nešenl interest“, ocenivši da se „ne sme dozvoliti da se istorija prepisuje ni u čijem interesu“.

Kako su preneli mediji, predstavnik Forin ofisa rekao je i da je pobeda nad nacističkim režimom ostvarena zahvaljujući hrabrosti zemalja-saveznica i Sovjetskom Savezu.

„Naša zajednička istorija se ne sme koristiti kao politički instrument ili da se prepisuje u skladu sa interesima pojedinih zemalja. Zahvaljujući hrabrosti i i ogromnim žrtvama naroda Velike Britanije, SAD, SSSR i svih drugih zemalja-saveznica nacistički režim je poražen“, rekao je on.

Puškov: London nije želeo da ulazi u polemiku sa Putinom

Ruski senator Aleksej Puškov prokomentarisao je reakciju Londona na Putinov autorski članak rekavši da Forin ofis na ovaj način nije želeo da ulazi u polemiku sa ruskim predsednikom.

On je takođe ocenio da je London priznao ulogu SSSR u pobedi nad nacistima, iako nije želeo da se upliće u temu kako je uopšte izbio Drugi svetski rat.

Puškov je takođe rekao i da Minhenski sporazum Zapada i Hitlera predstavlja „ahilovu petu“ pokušaja da se krivica za početak Drugog svetskog rata svali na Sovjetski Savez.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala