Preporuka „Batuta“ za ponašanje na biračkom mestu

CC0 / Unsplash / Zaštitne rukavice
Zaštitne rukavice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktorka Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović kaže da sve preporuke za ponašanje usled opasnosti od zaraze virusom korona važe i za predstojeće izbore.

To podrazumeva držanje distance sa drugim ljudima od jednog metra, zadržavanje na biračkom mestu najduže 15 minuta, kao i korišćenje zaštitnih sredstava poput maski, rukavica i sredstava za dezinfekciju, prenosi portal „B92“.

Jovanović je rekla da je klinička slika novoobolelih koji su registrovani tokom prethodnih dana, slabija, odnosno da uglavnom imaju blaže simptome, kao i da su za svaki novi slučaj, čak i asimptomatske, utvrdili da su ti ljudi bili u kontaktu sa nekim ko je imao simptome.

„Sve osobe koje imaju hronične bolesti, kao što je dijabetes, trebaju da razmišljaju o posebnim merama zaštite“, kazala je Jovanović.

Ona je ocenila da je za veći broj novoregistrovanih slučajeva zaslužan i veliki broj testova koji se sprovode, kojih je juče bilo preko 6.700, kao i da zdravstveni sistem ima dovoljno kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata koji moraju na bolničko lečenje od kovida 19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala