Japanski ekspert: Putin će biti vodeći svetski lider, udružiće Rusiju, SAD i Kinu

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin, Donald Tramp, Si Đinping
Vladimir Putin, Donald Tramp, Si Đinping - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin imaće vodeću ulogu u svetskom poretku nakon pandemije virusa korona, izjavio je ugledni japanski stručnjak za Rusiju, profesor Univerziteta Cukuba, politikolog Icuro Nakamura.

Prema njegovim rečima, glavni zadatak Putina je da udruži Rusiju, SAD i Kinu.

„Putin poziva na konsolidaciju svih zemalja sveta, koja je neophodna za konačnu pobedu nad virusom korona. U cilju toga, predložio je sastanak lidera pet zemalja (stalnih članica Saveta bezbednosti). Glavni Putinov cilj je udruživanje Rusije, Amerike i Kine. Predsednik Putin će povezati Ameriku i Kinu, koje su sada suprotstavljene. U Putinovim rukama je vodeća uloga u svetskom poretku 'posle korone'“, rekao je ekspert, komentarišući Putinov autorki članak o Drugom svetskom ratu.

Putinov članak je objavljen u američkom časopisu 18. juna. Ruski predsednik je izneo svoje poglede na Drugi svetski rat, uzroke i shvatanje rata u savremenom svetu. Pozvao je partnere da očuvaju istinu o istoriji, zasnovanu na činjenicama, i da govore o prošlosti samokritično i nepristrasno. 
Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov rekao je da je Stejt department zainteresovan za predlog Moskve da se održi samit „nuklearne petorke“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala