Hrvatski predsednik ide u Moskvu na paradu povodom Dana pobede

© AFP 2023 / THIERRY CHARLIERZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović doputovaće u Moskvu kako bi prisustvovao paradi povodom 75. godišnjice od pobede u Drugom svetskom ratu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Tokom njegovog boravka Milanović će se sastati i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Iz kabineta hrvatskog predsednika ocenjuju da Zagreb želi da ima dobre odnose sa Moskvom, a dolazak Milanovića u rusku prestonicu predstavlja „simboličan korak u tom pravcu“.

Parada odložena zbog pandemije

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je saopštio da će Parada pobede, povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu biti održana 24. juna. Parada, koja se tradicionalno održava 9. maja, odložena je, po odluci predsednika, zbog pandemije virusa korona.

Zbog virusa korona Dan pobede je 9. maja bio obeležen vazdušnom paradom u Moskvi. Nebo nad Moskvom ispunilo je 75 aviona i helikoptera, koji su leteli u različitim formacijama, a posebno su bile prikazane i specijalne akrobacije.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala