Crna Gora potpuno zatvorila jedan granični prelaz prema Srbiji, uvela stroge mere

© Sputnik / Aleksandar MilačićCrna Gora - granica
Crna Gora - granica  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da potpuno zatvori granični prelaz prema Srbiji Vuča - Godovo na putu Rožaje (Crna Gora) - Tutin (Srbija), zbog širenja virusa korona u toj opštini za koje tvrdi da je došlo iz Srbije.

Odlučeno je da se u Rožajama verski obredi obavljaju bez prisustva građana, a sahrane u krugu porodice, kaže se u saopštenju, prenosi Tanjug pisanje podgoričkih „Vijesti“.

Dodaje se da se zabranjuju sva javna okupljanja, slavlja i grupisanja više od dve osobe izuzev članova istog domaćinstva, uključujući svadbe i maturske proslave.

​NKT je je uveo i obavezu nošenja zaštitnih maski i na otvorenim javnim površinama, pored mere obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru koja važi za celu Crnu Goru.

Vlada Crne Gore u saopštenju tvrdi da je u Rožajama „najmanje 26 od 31 slučaja aktivnih infekcija virusom korona direktno importovano iz Srbije ili se raširilo preko građana Crne Gore koji su u proteklih deset dana protivzakonito boravile u Srbiji“.

U Crnoj Gori su u poslednja 24 sata registrovana četiri nova slučaja virusa korona, a testirano je 297 osoba, prenosi Tanjug.

Trenutno je aktivno 35 slučajeva.

Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore navodi se da su dva novoobolela iz Podgorice, a po jedan iz Berana i Bijelog Polja.

„Slučaj iz Bijelog Polja je povezan sa dešavanjem u Rožajama, dok se kod ostalih sprovode epidemiološka istraživanja“, navodi se u saopštenju IJZCG.

Od 35 aktivnih slučajeva, najviše ih je u Rožajama (14), a zatim u Podgorici (11), Beranama (3) u Budvi i Cetinju po dva i u Baru, Ulcinju i Bijelom Polju po jedan, prenosi RTCG.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala