Evropa igra kako Vašington svira: Ruski političari o antiruskim sankcijama

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaZastave EU i Rusije
Zastave EU i Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski političari prokomentarisali su odluku Evropske unije da produži antiruske sankcije zbog Krima, konstatujući da Evropa i dalje „igra kako Amerika svira“.

Prema rečima šefa komiteta Državne dume za međunarodna pitanja Leonida Sluckog, produženje antiruskih sankcija izaziva samo žaljenje.

„Evropsko rukovodstvo još nema volje da se rukovodi sopstvenim interesima, i dalje igraju kako Vašington svira“, napisao je Slucki na Tviteru.

Ruski senator Aleksej Kondratjev smatra da antiruske sankcije nisu u potpunosti povezane sa Minskim sporazumima, već da je reč o ciljanoj politici kolektivnog Zapada.

On je dodao da je za Rusiju pitanje Krima principijelno.

„To je teritorija Rusije, i tako će i ostati“, izričit je Kondratjev.

Prvi zamenik predsedavajućeg komiteta Državne dume za međunarodna pitanja Dmitrij Novikov ukazao je na to da evroatlantska solidarnost u odnosu prema Rusiji nastavlja da funkcioniše, uprkos nesuglasicama između Vašingtona i EU.

„Uprkos svemu, postoje opšti pristupi kada je reč o sprovođenju sankcione politike usmerene protiv naše zemlje“, rekao je Novikov.

On je naglasio da bi najbolji odgovor na to bila „ dalja efikasna i snažna integracija Krima u sastav Rusije“. Novikov je istakao da se poluostrvo nikada nije odvojilo od zajedničkog kulturnog prostora.

Danas su šefovi država i vlada Evropske unije doneli su odluku da produže na pola godine ekonomske sankcije protiv Rusije, koje ističu 31. jula, saopštila je šefica Evropskog veća Šarl Mišel. Kako se navodi, lideri zemalja EU su došli do zaključka da nema napretka u realizaciji Minskih sporazuma, zbog čega su odlučili da produže sankcije za šest meseci.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala