Preokret: Devojčica se vraća porodici Savić

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICTrogodišnja devojčica Lenka biće vraćena porodici Savić
Trogodišnja devojčica Lenka biće vraćena porodici Savić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tročlana komisija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja posle nedelju dana donela je odluku da se devojčica vrati porodici Savić, kojima je dete oduzeto nakon što je otkriven niz propusta u procesu usvajanja.

Odluka da se devojčica vrati porodici Savić saopštena je na konferenciji za novinare u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prenosi RTS.

Mesec dana pošto su postali njeni zakoniti roditelji, usvojena devojčica je Savićima oduzeta i vraćena u hraniteljsku porodicu. Utvrđeni su propusti u postupku usvajanja, jer je starosna razlika između deteta i usvojitelja veća od 45 godina.

Ministar za rad Zoran Đorđević naložio je nadležnom Pokrajinskom sekretarijatu da hitno donese odluku o smeni direktora Centra za socijalni rad u Subotici, zbog propusta u slučaju usvojenja trogodišnje devojčice.

Nakon uočenih nepravilnosti, formirana je tročlana komisija sa ciljem da se pregleda celokupna dokumentacija i uoče svi propusti koji su se dogodili od strane Centra za socijalni rad Subotica. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala